Greiner, EcoVadis Altın Derecesi ile ödüllendirildi

Son düzenleme: - Genel bakışa geri dön

Individual divisions at Greiner have already been rated by EcoVadis, the world’s largest provider of corporate sustainability ratings, in recent years. This year marked the first time the Group as a whole was rated, i.e. including the Greiner Packaging, Greiner Bio-One and NEVEON divisions. Greiner scored 73 out of 100 points, giving it gold status. Performance is grouped into four themes: environment, labor and human rights, ethics and sustainable procurement. Greiner came top in the environment category, scoring 80 points.

Sürdürülebilirlik derecelendirmeleri hem müşteriler hem de tedarikçiler için giderek daha önemli hale geliyor
Daha az emisyon ve daha az atık: Sürdürülebilirlik ve çevrenin korunması her zaman Greiner'in faaliyetlerinin merkezinde yer almıştır. Sürdürülebilirlik artık kurumsal finansmanda da bir rol oynamaktadır. Greiner, Ekim 2022'de faiz oranı sürdürülebilirlik performansına bağlı olan bir bono ihraç etti.

“Sürdürülebilirlik bizim için, müşterilerimiz ve finans piyasası için önemli bir rol oynar. Bu nedenle, sürdürülebilir bono ihracımızla bağlantılı olarak, kendimize 2030 yılına kadar yalnızca EcoVadis derecelendirmesi en az 50 puan olan tedarikçilerle çalışma hedefi koyduk”

Hannes Moser, Greiner CFO

EcoVadis, 2014 yılından beri Greiner Packaging bölümünü ve 2022 yılından beri Greiner Bio-One'ı derecelendiriyor. Sürdürülebilirlik Eş Başkanı Sabine Schellander, "Grup çapında yapılan bu ilk derecelendirmenin sonucundan çok memnun olmakla birlikte, kesinlikle rehavete kapılmayacağız" diyor. "Gelişmeye devam etmek istiyoruz. EcoVadis derecelendirmesi bize sonraki adımları gösteriyor. Hedefimiz en iyi %1'de yer almak ve platin statüsü almak.”

Sürdürülebilirlik çabaları tüm değer zincirini etkiler
Sürdürülebilirliği iyileştirme çabaları şirket kapılarında bitmiyor. Greiner, tedarik zincirlerini daha şeffaf hale getirmek için başka adımlar da atıyor. Sadece tedarikçi emisyonları azaltılırsa kendi Kapsam 3 emisyonları, yani şirketin yukarı ve aşağı değer zinciri boyunca sera gazı emisyonları azaltılabilir.

***

EcoVadis hakkında
EcoVadis derecelendirmesi; çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik etkileri dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki finansal olmayan yönetim sistemlerini kapsar. Bunlar uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilir ve sektöre, ülkeye ve şirketin büyüklüğüne göre uyarlanır.

www.ecovadis.com

Sign-up to our newsletter or request more information here
Register now and you will receive our regular Greiner Bio-One News on current topics to stay up-to-date.

Sizi ülke sayfanıza yönlendirdik. Önceki sayfaya geri dönmek için lütfen butona tıklayın.

Ülke sayfanızı görüntülemiyorsunuz. Ülkenize geçmek için lütfen butona tıklayın.