Greiner AG'nin yeni CEO'su

Son düzenleme: - Genel bakışa geri dön

Yönetim Değişikliği: Üst Düzey Yönetici Saori Dubourg, Greiner AG'nin yeni CEO'sunu atadı

Viyana/Kremsmünster, 17 Ocak 2024 – Greiner AG Denetim Kurulu, Saori Dubourg'u (52) 1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere CEO olarak atadı. Almanya'da doğan Dubourg, son olarak 2017'den 2023'ün başlarına kadar BASF'nin listelenen kimyasallar grubunda İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Saori Dubourg, 15 yılın ardından geçen yılın sonunda şirketten ayrılan Axel Kühner'in yerine geçecek.

“Saori Dubourg'da grubumuz için mükemmel bir yönetici ve güçlü bir karakter bulduğumuz için gururluyuz ve mutluyuz. Saori Dubourg, dünyanın en büyük kimyasal madde grubu BASF'deki uluslararası kariyerinden edindiği çok çeşitli değerli deneyimleri beraberinde getirecek. Greiner AG Denetim Kurulu Başkanı Dominik Greiner, başvuru sürecinde yenilikçilik ve sürdürülebilirliğe olan güçlü odaklanması ve geleceğe yönelik yaklaşımı ile bizi etkiledi” diyor.

“Yeni görevimi ve içerdiği kreatif kapsamı dört gözle bekliyorum. Şirketler üzerinde çok fazla dönüşüm baskısı var. Aynı zamanda aile şirketi Greiner'i sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi konusunda öncü olarak gördüm. Bu yaklaşımı devam ettirmek ve pekiştirmek çok cazip bir görev. Sürdürülebilir ekonomik başarının sadece inovasyonun yanı sıra çevresel ve sosyal sorumlulukla elde edilebileceğine inanıyorum. Bu aynı zamanda Greiner'in, benim de çok özdeşleştiğim değerler sistemiyle de uyumludur” diyor Greiner AG'nin atanmış CEO'su Saori Dubourg.

Trier Üniversitesi'nde işletme idaresi okuyan Saori Dubourg (52) kariyerine 1996 yılında dünyanın en büyük kimyasal madde grubu BASF'da başladı. Ludwigshafen'deki genel merkezinde ve ABD, Çin, Japonya ve Singapur'daki lokasyonlarda operasyonel yönetim pozisyonlarında bulundu. Çeşitli operasyonel iş rollerinin yanı sıra Sürdürülebilirlik Kurulunun başkanlığından da sorumluydu. 2017'den 2023'e kadar şirketin Yönetim Kurulu'nda görev yaptı. 2017 yılında Manager Magazin ve Boston Consulting Group (BCG) tarafından Yılın Kadın Yöneticisi seçildi ve Alman iş dünyasındaki en etkili yüz kadın listesinin başında yer aldı. 2021 yılında Handelsblatt tarafından Yılın Yöneticisi seçildi.

BASF'deki yönetim görevinin yanı sıra Avrupa Komisyonu'nun endüstriyle ilgili üst düzey grubunun bir üyesiydi ve Avrupa 2030 vizyonu belgesine katkıda bulundu. Ayrıca Alman Federal Hükumetinin Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi'nde ve 2021 yılında Birleşik Krallık'ın G7 dönem başkanlığı kapsamında kurulan Etki Görev Gücü'nün Yönlendirme Komitesi'nde görev yapmaktadır.

Dubourg, 1971 yılında Augsburg'da doğdu. Anadili Almanca'nın yanı sıra akıcı bir şekilde İngilizce, Fransızca ve Japonca konuşmaktadır. Önümüzdeki haftalarda Almanya'dan Avusturya'ya taşınacak.

Sign-up to our newsletter or request more information here
Register now and you will receive our regular Greiner Bio-One News on current topics to stay up-to-date.

Sizi ülke sayfanıza yönlendirdik. Önceki sayfaya geri dönmek için lütfen butona tıklayın.

Ülke sayfanızı görüntülemiyorsunuz. Ülkenize geçmek için lütfen butona tıklayın.